Acasă Actualitate Avocatul timişorean, Alin Socol, rupe tăcerea: “Nu mai putem avea speranţa într-o...

Avocatul timişorean, Alin Socol, rupe tăcerea: “Nu mai putem avea speranţa într-o justiţie normală!”

DISTRIBUIȚI

alin-Avocatul timişorean Alin Socol rupe tăcerea şi vorbeşte despre ruptura ce s-a creat între avocaţi şi judecători, care face, astfel, ca avocaţii să muncească din greu, fără să fie plătiţi, obţinând şi oprobiul public, iar judecătorii să fie “happy”.

“Consider că suntem supuşi ca avocaţi la nişte aberaţii care nu au legătură cu procedura civilă, iar, cu toate că ajungem să câştigăm în cererea de reexaminare, noi rămânem cu munca neplătită, iar funcţionarii (judecătorii) cu leafă la zi fără pobleme şi stres. Astfel noi primim oprobiul public până câştigăm în reexaminare, iar cei care greşesc sunt ,,hapy”. Mai mult decât atât s-a ajuns ca o judecătoare de la Judecătoaria Timişoara să recunoască în urma inspecţiei judiciare că nu ştie codul de procedură civilă şi să primească o mustrare verbală să judece în continuare, iar justiţiabilii să fie văduviţi de o judecată dreaptă. Ce m-a făcut să scriu aceste rânduri? Simplu! Am primit o adresă de la instanţă, sub sancţiunea anulării cererii, să indic domiciliul clienţilor, cu toate că aceştia aveau domiciliul ales la cabinetul meu. Ca atare, noi nu mai putem avea speranţa într-o justiţie normală, cât timp interesul unor judecători este să scape de dosare, iar ,,proştii” de avocaţi, printre care mă număr şi eu, să muncim inutil, deoarece, nu-i aşa, munca înnobilează omul”, este de părere avocatul Socol.
Alin Socol explică în continuare, pe facebook, de ce a ajuns să vorbească despre această problemă gravă cu care se confruntă avocaţii timişoreni. “În ultima perioadă am vorbit mai ,,lait” despre felul cum unii judecători înţeleg să interpreteze dispoziţiile aticolul 197 din Codul de Procedură  Civilă (CPC) – 200 CPC, privind regularizarea cererilor introductive, mergând pe principiul conform căruia se pot ataca încheierile de anulare a cererilor introductive prin promovarea cererilor de reexaminare, astfel încât ajungând să mă judec şi pentru cele mai aberante lucruri reprezentând anularea cererilor pentru lipsa indicării telefonului părţilor”, susţine avocatul Alin Socol. El mai spune că acest subiect va fi dezvoltat marţi de la ora 19 şi la emisiunea Radiografii sociale la tv Europa Nova şi la tvr 2.

 

Comentarii

comentarii