Acasă Eveniment Campania „Nu te pune cu timişorenii!” s-a plimbat cu tramvaiul, de ziua...

Campania „Nu te pune cu timişorenii!” s-a plimbat cu tramvaiul, de ziua ei – FOTO

443
DISTRIBUIȚI

Autorităţile recunosc: S-a împlinit un an de când Timişoara este mai curată
Sute de timişoreni care au călătorit, miercuri, cu mijloacele de transport în comun au primit pliante cu sfaturi prieteneşti şi şi-au spus păsurile în faţa artizanilor campaniei „Nu te pune cu timişorenii!”. Campania, care a pornit ca un vis frumos, de conştientizare a populaţiei pentru păstrarea unui oraş curat, a împlinit un an de la lansare. Câteva grupuri de membri ai cluburilor Rotary, Rotaract şi Interact, însoţiţi de controlori RATT, poliţişti comunitari şi elevi ai Liceului Socrates din Timişoara, au împărţit materiale promoţionale şi au vorbit cu călătorii din autobuze şi tramvaie despre ce înseamnă să fi un timişorean adevărat. Într-o întâlnire preliminară, autorităţile din Timişoara au recunoscut la unison: „Nu te pune cu timişorenii!” a schimbat, în doar un an, faţa Timişoarei.
{vsig}galerie/ntpcttramvai{/vsig}
Mai responsabili, după un an de „Nu te pune cu timişorenii!”

Campania lansată de Cluburile Rotary din Timişoara, Primăria Timişoara şi Fundaţia Bega a sărbătorit un an fructuos. Un an în care a organizat acţiuni în şcoli, în pieţe, în sediile instituţiilor de decizie sau chiar în mijlocul străzii, printre oamenii simpli. Poate nimeni nu vede mai bine ca Florin Cepănariu, directorul de la RETIM, cum s-a schimbat Timişoara, după un an de „Nu te pune cu timişorenii!”. „Rezultatele campaniei se văd cel mai bine de la noi. S-a observat, în ultimul an, printre timişoreni o altă atitudine în păstrarea curăţeniei oraşului. Timişoara este mai curată şi chiar şi acţiunile de vandalizare au scăzut cu peste 15%”. Sorin Grindeanu, viceprimarul Timişoarei, a ţinut să fie şi el prezent la aniversare şi i-a felicitat pe iniţiatorii campaniei. „Vreau să vă mulţumesc şi să vă felicit. Acţiunile voastre, venite într-un an dificil, ne-au fost de mare ajutor. Simt că timişorenii au devenit mai conştienţi şi au mai multă grijă de oraşul lor”.

„Să fii timişorean nu înseamnă să te fi născut aici”

Sufletul acestei campanii, Lia Lucia Epure, directorul publicaţiei ZIUA de Vest, a vorbit despre realizări, dar şi despre problemele din comportamentul timişorenilor, care nu pot fi schimbate de la o zi pe alta. „Să fii timişorean nu înseamnă să te fi născut aici. Înseamnă, mai mult decât orice, să-ţi iubeşti oraşul în care trăieşti şi să-l respecţi. Încă de la început, ne-am propus să reinventăm sentimentul demnităţii cetăţeanului timişorean. Ştiu că există multe probleme pe care nu am reuşit să le corectăm într-un an de zile. Aproape fiecare călător cu mijloacele de transport în comun, care fumează în staţii, îşi aruncă ţigara pe jos, ştiu că încă se fumează în interiorul instituţiilor publice, în administraţia publică şi în spitale. Sunt convinsă, însă, că după un an, munca noastră nu a fost în zadar”. O altă mână forte în campania „Nu te pune cu timişorenii!”, Aliakbar Barmayoun, cel ce conducea Rotary Timişoara în momentul lansării campaniei, este convins că timişorenii au înţeles ceva. „Rolul nostru nu este de a aduna gunoaiele, ci de a sensibiliza şi a aduce aminte timişorenilor ce drepturi, dar mai ales ce obligaţii au pentru ca Timişoara să poartă cu demnitate numele de Oraşul Florilor”.

Comentarii

comentarii