Acasă Actualitate Ce a înfăptuit „Salvaţi Copiii”, în 2011, pentru judeţul Timiş?

Ce a înfăptuit „Salvaţi Copiii”, în 2011, pentru judeţul Timiş?

DISTRIBUIȚI

Organizaţia „Salvaţi Copiii” Timiş a organizat Adunarea Generală, vineri, 30 martie, la Hotelul Timişoara, iar dr. Mihai Gafencu, preşedintele organizaţiei, a prezentat Bilanţul activităţii pe 2011. În judeţul Timiş, 161 de copii au fost reintegraţi şcolar prin programul „A doua şansă”, iar în cazul altor 94 de minori s-a reuşit prevenirea abandonului şcolar. Au primit sprijin material 273 de copii, iar 376 au beneficiat de servicii sociale şi  de consiliere.

Mortalitate infantilă mare în Timiş

Printre cele mai cunoscute programe derulate în Timişoara este „Singur acasă”, prin care 75 de copii cu părinţii plecaţi în Italia au beneficiat, vreme de 24 de luni, de program after school, la Şcolile generale 19 şi 11, campania privind Bolile rare, programul anti-violenţă, aplicat în judeţul Timiş, în localităţile Timişoara, Lugoj, Deta, Gătaia, Birda, Jimbolia, Sânandrei, Sânnicolau Mare, Făget, Liebling, Parţa, în 36 de unităţi şcolare, cu 102 clase, campaniile de combatere a traficului de fiinţe umane, a consumului de droguri şi a exploatării prin muncă.

Alte proiecte au fost „Prieten de suflet” (beneficiari – copiii cu sindrom Down), proiectul „Măsurători somatometrice”, de realizare a unei statistici privind nutriţia la copii şi adolescenţi, toate realizate cu implicarea dedicată a voluntarilor organizaţiei.

Filiala Timiş a organizaţiei derulează atât programe locale, cât şi programe cu caracter naţional. „Fiecare copil contează”, vizează sănătatea reproducerii şi a nou-născutului, implementat în 16 localităţi rurale defavorizate, din mai multe judeţe, cu 1.022 de beneficiar, dintre care 166 de gravide, 250 tinere mame şi 606 copii. În 2012, „Salvaţi copiii” a decis să extindă proiectul  în 10 alte localităţi defavorizate din alte cinci judeţe.

„Paradoxal, judeţul Timiş, care nu se numără printre judeţele considerate sărace, are un indice al mortalităţii infantile îngrijorător de mare şi aceasta este o realitate pe care va trebui să ne concentrăm în următoarea perioadă”, a declarat dr. Mihai Gafencu.

În 2011, filiala a cheltuit pe proiecte suma totală de 447.534 lei, dintre care finanţările din fonduri proprii au fost de 157.344 lei, iar fondurile primite de la Secretariatul General „Salvaţi Copiii” România au fost de 206.638 lei, a arătat, în raportul financiar, contabilul filialei, Alexandra Cioaric.

Comentarii

comentarii