Acasă Administraţie CJ Timiș discută despre redeschiderea podului peste Mureș, de la Cenad

CJ Timiș discută despre redeschiderea podului peste Mureș, de la Cenad

DISTRIBUIȚI

Marți, la Timișoara s-au întâlnit conducătorii județelor Timiș și Csongrad, aceștia purtând discuții vizând măsurile concrete care vor duce la refacerea podului care a existat peste Mureș, în zona Cenad, respectiv reluarea circulației pe acesta.

Județele Timiș și Csongrád-Csanád lucrează împreună pentru reconstruirea podului peste Mureș, care acum opt decenii lega România și Ungaria, în zona Cenadului.

„Am coordonat, astăzi, o întâlnire de lucru cu omologii din județul maghiar vecin și comuna Magyarcsanád. M-am bucurat să-i am alături pe primarii din Sânnicolau Mare și Cenad. Inițiem astfel demersurile care intră în sfera de competență a fiecăruia, pentru a impulsiona procedurile legislative și operative necesare. Desigur, e nevoie și de implicarea autorităților centrale pentru ca acest proiect să prindă contur. Podul ar da un imbold investițiilor în toată zona de vest a județului, cu un impact pozitiv puternic și rapid în plan economic și social”, a anunțat Alin Nica.

Un alt subiect abordat se referă la redeschiderea unei foste căi ferate între Timișoara și Szeged, dar și construirea unei piste de biciclete pe aceiași rută.

Comentarii

comentarii