Acasă Actualitate Consumul de droguri în rândul liceenilor, combătut cu ajutorul religiei, la Centrul...

Consumul de droguri în rândul liceenilor, combătut cu ajutorul religiei, la Centrul Areopagus Timişoara

DISTRIBUIȚI

Centrul Areopagus din Timişoara, în colaborare cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, organizează dezbaterea publică „Rolul spiritualităţii creştine în prevenirea şi depăşirea consumului de droguri în rândul liceenilor”, miercuri, 30 mai, de la ora 19.00, la Centrul Areopagus din Timişoara (Calea Martirilor nr. 104). Invitaţi vor fi lect. univ. dr. Mihaela Tomiţă, directorul Centrului Regional Antidrog Timişoara, lect. univ. dr. Carmen Bărbat, Facultatea de Psihologie şi Sociologie, psih. Mariana Iridon, Centrul Regional Antidrog Timişoara, conf. univ. dr. Alexandru Neagoe, prodecanul Facultăţii de Psihologie şi Sociologie).

Datorită caracterului de formare profesională pe care acest seminar îl are, participarea la acest eveniment va fi atestată prin diplome de participare.

„Suntem conştienţi de faptul că profesia de dascăl presupune nu doar transmiterea unor cunoştinţe, ci totodată comunicarea unor valori în cadrul interacţiunii dintre profesor şi elev. Atunci când statutul de profesor este dublat de cel de diriginte, această interacţiune devine cu atât mai personală şi mai încărcată de responsabilitate. O provocare constantă a cadrului didactic o reprezintă înţelegerea problemelor şi pericolelor cărora trebuie să le facă faţă adolescenţii. Iar în perioada contemporană, una dintre problemele cele mai acute în licee este cea a consumului de droguri. Prin intervenţiile mai multor specialişti – din domeniul medical, psihologic, educaţional şi spiritual – seminarul din 30 mai îşi propune să vină în sprijinul cadrelor didactice în a se raporta în mod conştient la problema consumului de droguri. Dincolo de dimensiunea informativă a întâlnirii, va fi subliniat totodată rolul pe care spiritualitatea creştină îl are în prevenirea consumului de droguri sau în intervenţia de specialitate necesară. Ca aspect particular al problematicii dependenţei de substanţe, evenimentul îşi propune să pună în discuţie şi problema fumatului în rândul elevilor, cu atât mai mult cu cât ziua de 31 mai este declarată Ziua mondială fără tutun”, este mesajul organizatorilor.

Comentarii

comentarii