Acasă Actualitate COVID19 nu a trecut! Cum apelăm la medicii de familie după 15...

COVID19 nu a trecut! Cum apelăm la medicii de familie după 15 mai? Răspunsul PMF Timiș

DISTRIBUIȚI

Patronatul Medicilor de Familie din Timiș atenționează că încă ne aflăm în perioada de pandemie COVID19, cu efectele grave ale sănătății umane, iar relaxarea măsurilor de deplasare nu înseamnă că putem să ne prezentăm la orice unitate sanitară fără o programare prealabilă.

Din punct de vedere al asistenței medicale acordate de către medicii de familie, nouă ordonanță menține aceleași măsuri că și în perioada situației de urgență.

Dr. Elisabeta Spătaru, vicepreședinta PMF Timiș, a explicat: ”Pentru orice problema medicală pacientul trebuie să sune la medicul de familie care va  lua decizia cea mai bună în vederea rezolvării cazului.

Pentru consultații în cabinet se fac programări și decizia aparține medicului, se păstrează teleconsultația (la distanță) și rețetele pot fi transmise pe mail.

Așadar pot fi acordate consultații fără cardul de sănătate, iar pacienții programați la cabinet vor purta masca și mănuși și vor respectă ora programată  evitându-se astfel aglomerări în sala de așteptare.

Le mulțumim pacienților pentru înțelegerea de care au dat dovadă și avem convingerea că împreună vom depăși cu bine această situație de pandemie SARS-COV2 (COVID 19)”.

Comentarii

comentarii