Acasă Actualitate Cum îți ferești locuința de hoți? Cum previi disparițiile de minori? I.P.J....

Cum îți ferești locuința de hoți? Cum previi disparițiile de minori? I.P.J. Timiș dă sfaturi

DISTRIBUIȚI

În data de 10 decembrie, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a lansat campaniile „Hoții îți invadează intimitatea” și ,,Cel mai sigur loc e acasă”, prin care se încearcă conștientizarea, în comunitate, a modului în care pot fi protejate bunurile din locuințe și, respectiv, prevenite disparițiile de minori.

 „Hoții îți invadează intimitatea” este o campanie de prevenire a furturilor din locuință, desfășurată la nivel national în parteneriat cu Feroneria Prod. În perioada decembrie 2019 – februarie 2020, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea a Criminalității și-au propus să ofere informații și materiale preventive prin care cetățenii vor afla cum să nu devină victimele acestei infracțiuni.

Pentru un impact mai mare în reducerea gradului de vulnerabilitate în rândul comunităților, precum și a factorilor care favorizează această infracțiune, polițiștii se vor folosi de ochelari de realitate virtuală, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a fi „martorii” unui furt din locuință, reușind să observe cu ușurință modul de acțiune al infractorilor, odată cu pătrunderea prin efracție a acestora într-un imobil.

Totodată, I.P.J. Timiș recomandă fiecărui cetățean:„Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă. Montează o încuietoare de calitate. Montează un sistem de alarmă. Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare”.

În campania de prevenire a disparițiilor de minori „Cel mai sigur loc e acasă’’, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Consiliul Județean Timiș și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, își propune să crească gradul de conștientizare al părinților și cadrelor didactice, în vederea prevenirii disparițiilor de minori. Campania se va desfășura în perioada 10 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020, timp în care polițiștii vor organiza întâlniri cu grupurile țintă pentru a afla cum pot  preîntâmpina disparițiile de minori.

Comentarii

comentarii