Acasă Actualitate Guvernul mai taie din bani, dar reabilitarea termică începe pentru toate cele...

Guvernul mai taie din bani, dar reabilitarea termică începe pentru toate cele 70 de blocuri

373
DISTRIBUIȚI
altSuma alocată Timişoarei a fost diminuată cu încă 1,5 milioane de lei, iar municipalitatea va căuta soluţii pentru acoperidea deficitului din bugetul local
 
Programul de reabilitare termică dă din nou bătăi de cap edililor Timişoarei, după ce suma alocată de guvern a fost din nou diminuată. Cota parte ce trebuia suportată de guvern, adică 50 % din valoare lucrărilor pentru cele 72 de blocuridin Timişoara se ridica la 20 de milioane de lei. 

După ce în primă fază, guvernul a alocat Timişoarei doar 228.000 de lei, a revenit la sentimente mai bune după valuri de presiune generate de bănăţeni către capitală, punând la dispoziţia Timişoarei aproximativ 13,7 milioane de lei. La aflarea veştii, edilii timişoreni s-au pus rapid pe treabă, demarând licitaţia pentru execuţia lucrărilor. Asta pentru ca ulterior să afle că, la ultima rectificare bugetară, guvernul a decis că mai taie ceva din suma alocată Timişoarei, scăzând 1,5 milioane de lei. Chiar dacă, teoretic, nici cele 13,7 milioane nu ar fi ajuns pentru finalizarea lucrărilor la toate cele 72 de blocuri, viceprimarul Sorin Grindeanu susţine că nici după ultima diminuare, situaţia nu se schimbă la Timişoara, ci lucrările vor începe la toate cele 70 de blocuri rămase în program (două asociaţii nu au completat la timp documentaţia necesară). „Vreau să vă asigur că, chiar dacă a scăzut suma, vom continua în acelaşi mod. Nu ne putem opri acum. Ar fi o bătaie de joc la adresa cetăţenilor”, spune Grindeanu, convins că firmele de construcţii vor veni cu oferte sub sumele stabilite iniţial, astfel că banii existenţi ar putea ajunge pentru reabilitarea unei mari părţi din cele 70 de blocuri. În prezent, începând de luni şi până în 15 septembrie, se deschid ofertele înscrise în licitaţie, urmând ca ulterior să se vadă dacă mai trebuie ca municipalitatea să mai scotocească prin buzunarele locale pentru a suplimenta suma. „Noi am demarat tot procesul. Vom încerca să nu afectăm deloc cetăţenii. După ce se vor desemna câştigătorii licitaţiilor, vom vedea care este diferenţa necesară pentru a acoperi acest al doilea minus”, spune Sorin Grindeanu, explicând totodată că un eventual nou minus dictat de guvern ar fi foarte greu de suportat. „Dacă se mai vine cu o rectificare de genul acesta, nu ştim cum vom putea să suplinim diferenţa”, încheie Grindeanu. 

Comentarii

comentarii