Acasă Eveniment La 80 de ani de activitate caritativă în România, Regele Mihai a...

La 80 de ani de activitate caritativă în România, Regele Mihai a oferit Ordinului Suveran de Malta medalia jubiliară, la Roma

408
DISTRIBUIȚI

Majestatea Sa Regele Mihai a discutat cu Marele Maestru activitatea depusă în scopuri de caritate în România. S-a amintit că în acest an se împlinesc 80 de ani de relaţii diplomatice între Ordinul Suveran Militar de Malta şi tara noastră. Marele Maestru a pus în evidenţă rolul Familiei Regale a României şi relaţiile istorice cu Ordinul de Malta.

Majestatea Sa a oferit  Marelui Maestru medalia jubiliara si o cutie din piele, realizata de artistul Dan Coma, pentru păstrarea corespondenței. Marele Maestru a oferit Majestatii Sale volumul legat in piele „The Order of Malta”, cu dedicație. Duminică, Regele Mihai a participat la un dineu oferit de Excelenta Sa domnul Bogdan Tataru-Cazaban, ambasadorul Romaniei pe langa Sfantul Scaun. La dineu a luat parte si Excelenta Sa domnul Victor Razvan Rusu, ambasadorul Romaniei la Roma, precum si personalitati publice din capitala Italiei.

În perioada 29-30 ianuarie 2012, Majestatea Sa Regele Mihai I se afla intr-o vizita oficiala de 2 zile la Roma, la invitatia Alteţei Sa Eminentisime Fra’ Mattew Festing, Principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta.

Regele Mihai a participat luni, la Palatul Magistral din Roma, la un dejun oferit in onoarea Majestatii Sale de Alteta Sa Eminentisima Fra’ Mattew Festing. Alaturi de Majestatea Sa Regele si de Suveranul Ordinului au luat parte la dejun membri ai Familiilor Regale din Austria, Italia si Germania.

Regele Mihai a fost insotit la dejun de dl Andrew Popper, Seful Onorific al Casei MS Regele. Din partea ordinului Suveran Militar de Malta au participat la dejun  Marele Comandant, Excelenta Sa Fra’ Carlo d’Ippolito din Santippolito, Marele Cancelar al Ordinului,  Jean Pierre Mazery, Vice Presedintele Consiliului Guvernului, Marchizul Fausto Solaro del Borgo.

Comentarii

comentarii