Acasă Actualitate Liberalii acuză, din nou, administrația Fritz de „politizarea consiliilor de administrație”. Cel...

Liberalii acuză, din nou, administrația Fritz de „politizarea consiliilor de administrație”. Cel mai recent caz, la STPT

DISTRIBUIȚI

Marți, 20 septembrie, consilierii locali din Timișoara au votat patru noi hotărâri prin care se schimbă membrii consiliilor de administrație ale societăților din subordine. Doar la una dintre ele, la STPT, a fost vorba despre o întreagă nouă formulă. În rest, era nevoie doar de completarea acestora în urma unor demisii. Liberalii au acuzat atât în timpul procedurii, cât și după „politizarea” acestor consilii.

Concret, la STPT, în urma concursului, au rămas eligibile zece persoane. Dintre acestea, una era chiar Culiță Chiș, director de ani de zile în primărie, unul dintre favoriții lui Robu, dar nu chiar pe placul lui Fritz. Liberalii au considerat de bun augur să se retragă de la vot. Astfel, au ajuns în CA-ul STPT următoarele persoane: Tiberiu Simionaș; Ciprian Simionescu, Dorin Dogaru, Daniel Bolin, Paul Finta, Mădălin Gheorghe, Sorin Unguraș, Bogdan Popescu și Dan Gheorghe Mihai, fiecare cu 13 sau 14 voturi. Culiță Chiș a obținut numai două.

În rest, în celelalte consilii de administrație au ajuns: la Horticultura – Mircea Vancia; la Piețe SA – Sorina Voica; la Agenția de Achiziții Publice Timișoara SRL (UCA) – Monica Ocnean.

Deși viceprimarul Ruben Lațcău a tot insistat asupra faptului că toate persoanele au trecut prin examen, Adrian Lulciuc, liderul consilierilor liberali nu fost convins, și a ținut să îi critice pe toți. De exemplu, de Mircea Vancia a spus că este „postac userist”, de Sorina Voica a spus că este membră a cabinetului de avocatură a membrului AUR care și-a dat demisia din același CA, iar de Monica Ocnean a amintit că a fost mandatar financiar al PSD. Ulterior, în cazul ultimei persoane, ceilalți consilieri locali l-au informat pe Lulciuc că Monica Ocnean a ajutat la recuperarea banilor folosiți în campanie atât PRO România, cât și pe… Alin Nica, actualul președinte PNL Timiș, în trecut.

În urma ședinței, liberalii au folosit cartea „politizării consiliilor de administrație” și în postările lor de pe rețelele de socializare. Viceprimarul Cosmin Tabără, de exemplu, a scris:

„În ședință CL de astăzi, grupul PNL nu și-a exprimat dreptul de vot în ceea ce privește numirea noilor membri din cadrul CA STPT. Nu a fost o încercare de a bloca o activitate, a fost însă o formă de protest fața de modul cum se fac aceste numiri în cadrul acestor consilii de administrație. Am plecat împreună la un drum al reformelor, un drum prin care să schimbăm vechiul mod de a conduce, de a administra societățile din subordine. Asta însemnă că aceste concursuri să nu fie politizate, să fie «pe bune», cum se spune.

Ce se întâmplă în momentul de față nu este diferit cu nimic față de trecut. Pentru mine este o dezamăgire, societatea vă avea de suferit. După cum se poate observa, la concursuri nu se mai prezintă nimeni străin, doar sugestiile USR- Ambruș, Chiș Culiță fiind singurul care a încercat din motive proprii. În rest? Se știe că oricine candidează, indiferent de capacitate, dacă nu are votul USR- Ambruș este exclus din start….

STPT trece prin momente grele, datoriile cresc, la fel ca și îngrijorările celor care au speranța că această societate să fie una utilă și de interes pentru timișoreni, dar și pentru cei din zona metropolitană și nu numai. Aud că se vorbește despre insolvența ei când trebuia să discutăm despre modul cum aceasta poate fi dezvoltată. Sunt îngrijorat pentru că în conducerea acesteia sunt aduși oameni care nu au nimic în comun cu transporturile și atunci și speranța că va fi dezvoltată piere.

Beneficiem de mijloace de transport tot mai moderne, aduse cu multe eforturi de cei care au făcut aceste proiecte! Nu puteam da girul unui astfel de consiliu de administrație. Îmi cer scuze celor 2-3 membri care nu se încadrează în calificativele descrise mai sus. Ce spun eu poate fi interpretat ca o declarație și mișcare politică, dar din păcate, sunt lucruri pe care le vor constata cetățenii. STPT nu este o joacă, este o societate utilă Timișoarei, una cu un buget de peste 20 milioane de euro, nu este momentul să ne jucăm cu ea, iar cei responsabilii vor răspunde pentru modul în care administrează.

Am atras atenția și în cazul Colterm, lumea ne-a judecat că transformăm discuțiile în unele politice, iar rezultatele s-au văzut…”.

Comentarii

comentarii