Acasă Actualitate Locuitorii unui alt mare oraș din vestul țării vor sta în frig....

Locuitorii unui alt mare oraș din vestul țării vor sta în frig. Primarul spune că nu mai are bani pentru gaz

DISTRIBUIȚI

Primăria Arad a anunţat că va mai putea asigura gazul necesar pentru livrarea agentului termic populaţiei pentru doar zece zile.

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a declarat marţi că furnizorul de gaze naturale continuă să solicite plata facturilor în avans, cu toate că municipalitatea încasează foarte puţini bani în această perioadă.

„În momentul de faţă avem gazul asigurat vreo zece zile. Problema este aceeaşi: pe lângă faptul că noi deja suntem cu plăţi în avans din cauza preţului foarte mare, am trecut de luna martie-aprilie cu subvenţiile, nu mai avem nici încasări, pentru că suntem la început de an şi populaţia nu a luat cu asalt casieriile Primăriei să plătească taxele şi impozitele. Nu avem lichidităţi pentru a putea plăti, acesta este riscul cel mai mare pe care îl au şi alte primării din ţară”, a declarat Călin Bibarţ.

Primarul spune că așteaptă „un semnal din Capitală” și că a trimis Guvernului o adresă în acest sens. ”Este imposibil de susținut financiar de o administrație locală”, afirmă Călin Bibarț. În oraşul Arad, agentul termic este asigurat de CET Hidrocarburi, care mai are aproximativ 25.000 de clienţi casnici, scrie antena3.ro.

Comentarii

comentarii