Acasă Actualitate Noua organigramă a lui Fritz, suspendată de Tribunalul Timiș

Noua organigramă a lui Fritz, suspendată de Tribunalul Timiș

DISTRIBUIȚI

Luni, 16 august, sindicatul angajaților din Primăria Timișoara, în nume propriu, dar reprezentând și alți 33 de salariați, a avut câștig de cauză la Tribunalul Timiș și a obținut suspendarea organigramei propuse de primarul Dominic Fritz și aprobate de Consiliul Local în iunie. În același timp, au fost suspendate și notificări de eliberare din funcție, mai multe concursuri de ocupare a funcțiilor în noua structură, dar și regulamentul după care se face reorganizarea. Recent, aceleiași cauze i-a fost anexate și dosarul lui Culiță Chiș, fostul director al Direcției Tehnice care cerea anularea dispoziției de eliberare din funcție. Și acesta a avut câștig de cauză.

Teoretic, suspendarea este valabilă 60 de zile, însă acest termen se poate prelungi până la o soluție definitivă într-un eventual dosar de anulare definitivă a HCL-ului prin care a fost aprobată restructurarea. Din câte ne-a spus Tiberiu Negrei, președintele sindicatului, organizația sa va urma toate procedurile în acest sens. Pe de altă parte, reprezentanții primăriei se pregătesc să ceară recurs.

„Respinge excepția inadmisibilității. Respinge excepția prematurității. Admite în parte cererea de chemare în judecată modificată. Admite cerere de chemare în judecată conexată din dosarul nr. 3432/30/2021. Suspendă executarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr. 237/15.06.2021. Suspendă executarea actelor subsecvente emise în baza HCL 237/15.06.2021 constând în notificările nr. 19564/12.07.2021, nr. 19569/12.07.2021, nr. 19573/12.07.2021, nr. 19574/12.07.2021, nr. 19576/12.07.2021, examenul de selecție pentru numirea în noile funcții publice a funcționarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiul Timișoara si examenul de selecție pentru încadrarea în noile compartimente a angajaților – personal contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Timișoara, organizate în baza acestei H.C.L. Suspendă executarea dispoziției Primarului Municipiului Timișoara nr. 830 din 05 iulie 2021. Suspendă executarea dispoziției Primarului Municipiului Timisoara nr. 900 din 16.07.2021. Suspendarea va produce efecte până la pronunţarea instanţei de fond sau 60 zile în cazul în care persoana vătămată nu introduce acţiunea în anularea actului. Respinge în rest actiunea. Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Timisoara să plătească reclamantului Sindicatul Liber al Salariatilor din Primăria Timisoara si din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara suma de 4.780 lei, cheltuieli de judecată. Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Timisoara să plătească reclamantului Chis Culită suma de 12.000 lei, cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ce trebuie depus la Tribunalul Timiș”, se arată în soluția pronunțată luni.

În urma acestei decizii, Tiberiu Negrei, președintele sindicatului ne-a spus că, cel puțin teoretic, „toată procedura (privind restructurarea – n.r.) este blocată” și că „o reacție logică din partea primăriei ar fi să respecte decizia Tribunalului”. Primăria, pe de altă parte, va depune recurs, fapt de altfel ușor de anticipat, inclusiv de către sindicaliști.  „Am luat la cunoștință decizia instanței. Așteptăm să vedem motivarea, dar cu siguranță o vom ataca cu recurs”, ne-a transmis și Bogdan Marta, consilierul personal al primarului Dominic Fritz.

În ceea ce privește „admiterea parțială” a cererilor, Negrei ne-a spus că, cel mai probabil, este vorba despre anumite cereri ale lui Culiță Chiș care nu au fost agreate de judecători. În plus, tot luni, sindicatul a mai înaintat alte 10 chemări în judecată pentru salariați dați afară: trei membri ai personalului contractual și șapte funcționari publici. Ar mai fi și alții care ar contesta dispozițiile primite, însă aceștia, potrivit lui Negrei, ar prefera să o facă individual, așa cum a făcut-o și Adrian Bere, cu câștig de cauză în primă fază, vineri obținând o suspendare a deciziei, la fel, până la o pronunțare pe fond.

Comentarii

comentarii