Acasă Actualitate O nouă șansă pentru integrarea deținuților, la Timișoara

O nouă șansă pentru integrarea deținuților, la Timișoara

979
DISTRIBUIȚI

Penitenciarul Timișoara organizează luni, 4 iunie, de la ora 10.00, conferința finală a proiectului „O nouă șansă pentru incluziunea socială a deținuților”, la Hotelul Reghina Blue Timișoara.

Începând cu ora 12.00  se va efectua vizita la complexul modular pentru uscare fructe, legume și plante aromatice situat la Gospodăria Agro-zootehnică a Penitenciarului Timișoara, strada Moșniței, nr. 11A, pentru a urmări fazele de lucru executate de deținuții incluși în proiect și a degusta produsele obținute.  Proiectul a fost implementat de Penitenciarul Timișoara începând cu anul 2017, alături de Centrul pentru Promovarea Învățării Permanente și Penitenciarul Pancevo, Republica Serbia.

Obiectivul activităților a fost creșterea șanselor de incluziune socială a deținuților încarcerați în Penitenciarul Timișoara și Penitenciarul Pancevo prin dobândirea de cunoștințe și abilități pentru producerea și vânzarea de ierburilor uscate, plante medicinale, fructe și legume.

Specialiștii în reintegrare socială din cele două penitenciare și un expert al organizației coordonatoare au dezvoltat în comun un program educațional privind uscarea plantelor medicinale și ierburilor, fructelor și legumelor și vânzarea acestora.

Prin implementarea acestui program educațional, în cele două penitenciare au fost organizate sesiuni de instruire pentru câte 20 de deținuți, pentru o lună de predare teoretică (12 sesiuni, 3 pe săptămână) și o parte practică de două luni (cu frecvență 2 zile pe săptămână).  Programul a cuprins și informații privind deschiderea unei întreprinderi mici în acest domeniu. În timpul practicii, deținuții s-au implicat în uscarea și ambalarea produselor, prin utilizarea echipamentelor industriale specifice acestei proceduri, în atelierele amenajate și dotate în cadrul proiectului – a explicat subcomisar Ramona Ilieș, purtător de cuvânt al PenitenciaruluiTimișoara.

 

Comentarii

comentarii