Acasă Economic Plata salariilor angajaţii TMK-Artrom, întârziată din cauza sancţiunilor împotriva unor oameni de...

Plata salariilor angajaţii TMK-Artrom, întârziată din cauza sancţiunilor împotriva unor oameni de afaceri din Rusia

DISTRIBUIȚI

Plata salariilor pentru cei 2.400 de angajaţi ai TMK-Artrom a fost întârziată din cauza blocării conturilor companiei în contextul sancţiunilor împotriva unor oameni de afaceri din Rusia iar sindicaliştii susţin că vor declanşa proteste în stradă dacă salariaţii nu vor primi banii până vineri, potrivit preşedintelui filialei Olt a CNS Cartel Alfa, Cristel Ioţu.

Sindicalistul a explicat că societatea TMK-Artrom (producător de ţevi metalice) a fost în imposibilitatea de a plăti salariile angajaţilor români (2.400 de persoane) de la Slatina şi Reşiţa, pe 15 martie, precum şi a efectua orice alte plăţi, deoarece pe 10 martie conturile bancare ale companiei au fost blocate.

“Graba unităţilor bancare de a impune sancţiuni fără a se efectua un minim de verificări cu privire la patronatul existent, precum şi lentoarea autorităţilor române în a debloca accesul la fondurile pe capitolul de cheltuieli de salarizare au determinat întârzierea plăţilor salariilor către 2.400 de angajaţi”, afirmă Cristel Ioţu într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Sindicaliştii susţin că societatea TMK-Artrom ar fi ieşit din rândul companiilor sus-puse sancţiunilor, deoarece la începutul lunii martie omul de afaceri rus Dimitri Pumpianski, beneficiar acţionar final (UBO), a demisionat din calităţile sale de administrator şi şi-a transferat acţiunile de la compania din Cipru care deţine grupul TMK către persoane nesancţionate.

Reprezentanţii salariaţilor au spus că pentru deblocarea situaţiei de la compania producătoare de ţevi au fost purtate discuţii cu factorii de decizie atât la nivel naţional, cât şi la nivel european, dar, invocându-se motive birocratice, o decizie de deblocare este întârziată.

Sindicaliştii mai susţin că blocarea activităţii TMK-Artrom aduce daune salariaţilor şi companiei şi va afecta şi activitatea unor clienţi din industria energetică, de construcţii de maşini şi de automobile din Europa, printre care se numără şi producătorul de automobile de la Piteşti.

Preşedintele Cartel Alfa Filiala Olt, Cristel Ioţu, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că în situaţia în care până vineri angajaţii TMK-Artrom nu îşi vor încasa salariile, vor declanşa proteste, mai întâi pichetare în faţa fabricii din Slatina, apoi în faţa Prefecturii Olt şi în ultima etapă în Capitală, în faţa Guvernului.

“Dacă până vineri la 12,00 nu deblochează conturile, să poată fi luate salariile, ieşim în stradă. Pichetăm în faţa fabricii, apoi în faţa Prefecturii şi dacă tot nu se vor debloca, vom protesta în Bucureşti, în faţa Guvernului. Oamenii, cei 2.400 de români angajaţi la TMK-Artrom, au muncit pentru aceste salarii”, a spus Cristel Ioţu.

Comentarii

comentarii