Acasă Cultura Șase fanfare se confruntă la Festivalul fanfarelor 2021, duminică, la Muzeul Satului...

Șase fanfare se confruntă la Festivalul fanfarelor 2021, duminică, la Muzeul Satului Bănățean

718
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă, susținut financiar de Consiliul Județean Timiș, organizează Festivalul fanfarelor 2021, duminică, 20 iunie, începând cu ora 17, la Timișoara.

Melomanii vor retrăi emoția și atmosfera Banatului boem de altădată, vremurile în care, în fiecare localitate, comunitatea se mândrea cu o fanfară, iar la oraș duminica era ziua aceea inconfundabilă în care parcurile răsunau de ritmuri de percuție, instrumente de suflat și alămuri, impecabil strunite de tineri frumoși, îmbrăcați în uniforme apretate.

Cântecul fanfarelor e privit acum cu nostalgie și trăiește doar în fotografiile îngălbenite ale bunicilor.

Organizatorii încearcă să recupereze tradiția la cea de-a XXXIII-a ediție a Festivalului. Le vor fi alături, cu muzică, ritm, voie bună și optimism, 6 fanfare: Fanfara Pro Amicitia, Fanfara Banater Musikanten, Fanfara din Giroc, Fanfara Societății Culturale Doinitorii Banatului din satul Vărădia, comuna Mercina, județul Caraș Severin, Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almăj, județul Arad și Cvartetul de tromboane al Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Așa cum s-au obișnuit deja spectatorii fideli, festivalul va avea loc la Muzeul Satului Bănățean. Sunt așteptați toți să fie spectatori, tineri sau vârstnici, cei pentru care muzica de fanfară are încă un farmec inconfundabil. Întâlnirea va fi duminică, 20 iunie 2021, începând cu ora 17. Intrarea va fi liberă, dar spectatorii vor trebui să respecte toate măsurile de protecție sanitară valabile la momentul respectiv.

Melomanii care nu pot ajunge la festival îl pot urmări în transmisiune directă pe pagina de facebook Cultură Tradițională, https://www.facebook.com/Cultură-Traditională-CCAJ-Timiș. Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură și Artă și susținut financiar de Consiliul Județean Timiș.

 

Comentarii

comentarii