Acasă Economic Serbia va investi de 800 milioane euro în construcția unei autostrăzi spre...

Serbia va investi de 800 milioane euro în construcția unei autostrăzi spre România

DISTRIBUIȚI

Serbia va investi aproximativ 800 milioane de euro în construcția unei autostrăzi de la Sombor până la granița cu România, a anunțat ministrul Transportului din această țară, Zorana Mihajlovic.

 “Un drum foarte important, nu doar pentru această regiune (Sombor – n.r.), dar și pentru întreaga Serbie. Se estimează că proiectul va costa în jur de 800 milioane de euro, aproape la fel de mult precum Coridorul 10”, a declarat Mihajlovic într-un comunicat. Autoritățile sârbe pregătesc la acest moment documentația proiectului.

Potrivit ministrului Mihajlovic, guvernul sârb “a pus deoparte miliarde de dinari” pentru proiecte de întreținere a drumurilor și va continua să aloce bani de la buget, “în pofida problemelor cauzate de epidemia de coronavirus”.

În noiembrie anul trecut, președintele țării, Aleksandar Vucic, a declarat că guvernul intenționează să înceapă construcția unui drum de mare viteză care să lege Sombor de orașul Kikinda, situat în apropierea punctului de trecere Nakovo, de la granița cu România, scrie SeeNews. La acel moment, Vucic estima că lucrările la autostradă vor începe în 3-4 ani.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii