Acasă Actualitate Slujba de înmormântare a preotului Nicolae Belean a fost săvârșită de ÎPSS...

Slujba de înmormântare a preotului Nicolae Belean a fost săvârșită de ÎPSS Ioan

DISTRIBUIȚI

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în biserica parohiei Timișoara Sfântul Arhidiacon Ștefan – Martirilor, acolo unde a fost depus de câteva zile trupul neînsuflețit al părintelui profesor dr. Nicolae Belean, fost cadru didactic la Seminarul teologic din Caransebeș și la Facultatea de Teologie din Timișoara.

 La moment rânduit, părintele arhim. dr. Casian Rușeț de la Centrul eparhial din Caransebeș a rostit un cuvânt de învățătură și a transmis mesajul PS Lucian, episcopul Caransebeșului.

După ora 11.00, marți, slujba înmormântării preoților a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul părinte mitropolit Ioan al Banatului,  împreună cu mai mulți slujitori.

Din sobor au făcut parte cadre didactice de la Facultățile de Teologie din Timișoara și Arad, Seminarul teologic din Caransebeș, consilieri și protopopi din eparhie, preoți slujitori din țară și din cuprinsul eparhiei noastre, de față fiind mulți credincioși și credincioase.

După aceste momente, sicriul cu trupul părintelui a fost coborât în groapă, pe terenul din preajma bisericii. Veșnică să îi fie pomenirea din neam în neam!

Comentarii

comentarii