Acasă Actualitate Surpriză! Curtea de Apel Timișoara îl repune pe Dorel Cojan la șefia...

Surpriză! Curtea de Apel Timișoara îl repune pe Dorel Cojan la șefia Poliției Locale Timișoara

DISTRIBUIȚI

Înlăturarea lui Dorel Cojan de la șefia Poliției Locale Timișoara a fost una dintre primele mutări pe care le-a făcut Dominic Fritz din postura de primar al Timișoarei. La mai bine de un an și jumătate de atunci, însă, Curtea de Apel Timișoara îl repune pe preferatul fostului primar Nicolae Robu la conducerea instituției. Inițial, pe 21 decembrie 2021, Tribunalul Timiș a dat câștig de cauză primarului. Vineri, 17 iunie, însă, Curtea de Apel Timișoara a întors decizia și, mai mult, și obligă municipalitatea și la plata unei sume de bani egale cu venitul pe care acesta l-ar fi făcut ca șef al Poliției Locale de la demitere și până la reintegrare.

Vă amintim că Dorel Cojan, cel care a condus cu titlu interimar Poliția Locală mai bine de șase ani, a fost demis de Dominic Fritz la data de 3 noiembrie 2020, în locul său fiind pus adjunctul de până atunci, Dumitru Domășnean. „Cred că și asta este un semnal că în Timișoara, lucrurile încep să se schimbe. Vom putea avea o perioadă scurtă de tranziție și un nou început și la Poliția Locală. Vom face un concurs deschis, cât de curând”, spunea cu acea ocazie primarul Dominic Fritz. Concursul a fost organizat, până la urmă, la începutul anului 2022, fiind câștigat de Attila Hajdu, cel despre care existau semne că este preferat de Fritz încă de dinainte.

Iată, însă, decizia Curții de Apel Timișoara din dosarul 3944/30/2021, pronunțată pe 17 iunie 2022:

„Admite recursul declarat de recurentul reclamant COJAN DOREL împotriva sentinţei civile nr. 1218/21 decembrie 2021 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr. 3944/30/2021, în contradictoriu cu intimaţii pârâţi PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMISOARA, PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA PRIN PRIMAR şi MUNICIPIUL TIMISOARA PRIN PRIMAR. Casează hotărârea recurată şi, în rejudecare, admite acţiunea formulată de reclamantul Cojan Dorel în contradictoriu cu pârâţii PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMISOARA, PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA PRIN PRIMAR şi MUNICIPIUL TIMISOARA PRIN PRIMAR. Dispune anularea Dispoziţiei nr.833/06.07.2021 emisă de pârâtul Primarul Municipiului Timişoara. Obligă pârâtul Primarul Municipiului Timişoara la emiterea unei dispoziţii prin care să se dispună reintegrarea reclamantului pe postul deţinut anterior emiterii dispoziţiei, dacă aceasta există în statul de funcţii al instituţiei, iar în caz contrar într-o funcţie publică echivalentă. Obligă pârâtul Primarul Municipiului Timişoara să plătească reclamantului o despăgubire egală cu diferenţa între veniturile obţinute în perioada respectivă şi cuantumul salariilor indexate, majorate şi recalculate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data încetării raportului de serviciu şi până la reintegrare. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei, azi 17 iunie 2022”.

Poliția Locală Timișoara era, de altfel, pe punctul de a fi restructurată.

Comentarii

comentarii