Acasă Actualitate Susținerea politică oferită de PSD și PNL pentru cererea de 130 de...

Susținerea politică oferită de PSD și PNL pentru cererea de 130 de milioane de lei a Primăriei Timișoara „nu înseamnă un favor”

DISTRIBUIȚI

Joi, 3 februarie, noul prefect de Timiș, Mihai Ritivoiu (PSD), a declarat că va „susține politic”, împreună cu președintele CJT, Alin Nica (PNL), cererea adresată de Primăria Timișoara guvernului, de a-i fi oferiți alți 130 de milioane de lei pentru Colterm în vederea continuării livrării de căldură și apă caldă. Inițiativa are și suportul parlamentarilor PSD și PNL, însă acest lucru nu ar trebui interpretat ca un „favor” pentru conducerea useristă a primăriei, ci ca un sprijin pentru timișorenii care suferă în urma deciziilor luate tocmai de aceasta.

În niciun caz asta nu înseamnă un favor pentru conducerea primăriei Timișoara, acceptarea sau încurajarea amatorismului administrației Fritz sau prostul management al conducerii Colterm. Nu este un cadou pentru politicienii incapabili din primăria Timișoarei. Este un ajutor pentru oamenii din oraș, obligați să suporte indiferența și prostul management al echipei lui Dominic Fritz”, scrie Opriș într-o postare pe rețelele de socializare.

Ca răspuns, spune tot acesta, primarul Dominic Fritz și „postacii de serviciu ai USR” ar trebui să înceteze atacurile la adresa „clasei politice”, în general, și guvernului, în mod special. Gestul social-democraților și liberalilor ar fi, potrivit consilierului parlamentar, „o lecție de democrație pentru majoritatea USR-Ambruș din Consiliul Local Timișoara, care la rândul ei ar trebui să se ocupe și de bugetul orașului pe anul 2022.

„Solidaritatea cu timișorenii, fără a invoca vinovați din exterior și «greaua moștenire», este soluția cu care au venit reprezentanții PSD și PNL, Prefectura Timiș și CJ Timiș. O lecție de democrație și un exemplu de empatie pe care le-ar putea urma Dominic Fritz, Ruben Lațcău și consilierii USR + Raul Ambruș, în Consiliul Local Timișoara. Și ar fi fost normal ca mâine Timișoara să aibă un buget! Un buget cât de cât echilibrat și realist, pliat pe nevoile reale ale timișorenilor. DIN PĂCATE, nu există, nici în ceasul al treisprezecelea, măcar un proiect de buget. Decență, respect și maturitate. Ar fi timpul…

Comentarii

comentarii