Acasă Actualitate Tânăra artistă de la Liebling

Tânăra artistă de la Liebling

509
DISTRIBUIȚI

artista de la lieblingDSC02469„În lumea satului bănăţean, oamenii îşi redescoperă talentul, din dorinţa de a nu strica tradiţiile!

Un meşteşug vechi face ca în creaţia sărbătorilor să apară obiecte specifice, multiculturale, ce cuceresc ochiul, iar când oamenii sunt dornici de muncă reuşesc cu succes să îmbine tradiţiile, obiceiurile, culturile cu tehnica modernă a calculatorului, producând lucruri minunate. Iată ce poate face tânăra Gabi Groza din Liebling, judeţul Timiş. Utilizând tehnica calculatorului şi inspirată din tradiţia locului şi completată de imaginaţie şi talent, tânăra Gabi Groza reuşeşte să facă adevărate opere de artă: jocuri de copii din lemn, ornamente de Paşti, de cameră sau de grădină, şi decoraţiuni pentru evenimente speciale.

„Toate sunt rodul talentului, perseverenţei şi îmbinării utilului cu frumosul. Din marea varietate s-au trezit orgoliile şi aşa începe creaţia unică. Satul bănăţean, repopulat de locuitorii oraşelor, adună într-un loc oameni din multe zone ale ţării, îmbinând obiceiuri, tradiţii, meşteşuguri. Dacă germanii în marea lor majoritate au plecat, a mai rămas o fărâmă de tradiţie în puţinele case cu locuitori băştinaşi, la Liebling. Cum în Banat un model de bună convieţuire sunt familiile mixte, aici se îmbină cel mai bine culturile, iar adesea succesul artistic este garantat”, a declarat prof. Nicoleta Mărghitaş, directorul Şcolii din Liebling.

Comentarii

comentarii