Acasă Actualitate Ungaria restricționează, vineri și duminică, traficul pentru vehiculele de peste 7,5 tone....

Ungaria restricționează, vineri și duminică, traficul pentru vehiculele de peste 7,5 tone. Sunt și excepții

DISTRIBUIȚI

Autorităţile de frontieră ungare le atrag atenția șoferilor de tiruri că, vineri și duminică, 20 și 22 august, va fi restricționat traficul vehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Restricțiile vor fi aplicate începând de joi, respectiv sâmbătă, la orele 23.00, până a doua zi, la aceeași oră. Așadar, din 19.08.2021 ora 23.00 (ora României) până în data de 20.08.2021 ora 23.00 (ora României) și în perioada 21.08.2021 ora 23.00 (ora României)-22.08.2021 ora 23.00 (ora României).

Motivația, pentru vineri, ar fi că ziua de 20 august este declarată zi de sărbătoare națională (Ziua Națională a Ungariei), nelucrătoare. Pentru ziua de duminică, se aplică normativele impuse pe toată perioada de vară în weekenduri. Informațiile dinspre partea maghiară au fost trimise către Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei, prin punctul de contact Artand.

La modul general, restricțiile se aplică „tuturor vehiculelor cu o capacitate de peste 7,5 tone”, menționează Poliția de Frontieră, însă putem vedea, în continuare, că aceeași sursă vorbește și de excepții de la regulă pentru „mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură”.

„Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiilor de circulație pe drumurile publice din Ungaria. Precizăm faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Aceștia dau asigurări că autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ. Mai precis, vor fi folosirte la capacitate maximă arterele existente și va fi suplimentat personalul de la controale.

Recomandări Poliției de Frontieră:

„La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”.

Comentarii

comentarii