Acasă Actualitate Zona montană Poiana Ruscă va avea noi trasee turistice. Vor fi realizate...

Zona montană Poiana Ruscă va avea noi trasee turistice. Vor fi realizate de Salvamont Timiș, noul Serviciu înființat de CJT

DISTRIBUIȚI

Salvamont, noul serviciu creat la Consiliului Județean Timiș caută voluntari care să poată efectua intervențiile necesare unui asemenea serviciu, dar se lucrează și la stabilirea unor trasee turistice montane în Poiana Ruscă.

Compartimentul Salvamont, din cadrul Direcției de Prestări Servicii a Consiliului Județean Timiș,  face primii pași pentru dezvoltarea serviciilor și traseelor turistice din zona de Est a Timișului. În acest moment se fac demersuri pentru aderarea la Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, dar și pentru încheierea unor contracte de voluntariat cu persoane cu experiență în astfel de intervenții. Se are în vedere și dotarea cu echipamente specifice și identificarea și omologarea viitoarelor trasee montane.

Relieful montan al județului Timiș din masivul Poiana Ruscă, ocupă aproximativ 350kilometri pătrați, cu mai multe zone de interes turistic. Unele trasee sunt neomologate încă, de marcarea lor ocupându-se deocamdată voluntari din asociațiile de profil. În acest scop, administrația județeană dorește ca, pe viitor, să poată realiza servicii sigure de profil în arealul turistic montan al județului. Există numeroase zone atractive, cum ar fi peșterile de la Româneşti, Stânca lui Florian, cascadele Şopot și Cornet, dar și relieful petrografic de la Turnul lui Liman ori Pietrele Cohului, care pot deveni reale atracții turistice.

 

Comentarii

comentarii