Acasă Actualitate Consilierii locali PNL Timișoara aduc aminte de Aida Szilagyi, acuzându-i pe useriști...

Consilierii locali PNL Timișoara aduc aminte de Aida Szilagyi, acuzându-i pe useriști de ipocrizie în cazul imobilului de pe Muncitorilor

DISTRIBUIȚI

La aproximativ o săptămână de când a apărut în spațiul public subiectul dosarului penal în care are calitate de suspect fostul primar Nicolae Robu, oferă și reprezentanții PNL un punct de vedere. Mai exact, o face grupul consilierilor locali, care nu comentează neapărat dosarul în cauză, ci mai degrabă reacția primarului Dominic Fritz și a USR Timiș.

În această ordine de idei, liberalii amintesc că și administrația Fritz a semnat nu una, ci două autorizații de construcție pentru același bloc de pe Muncitorilor. În plus, consilierii locali PNL trag paralele și cu cazul Aidei Szilagyi, fosta consilieră locală USR care a renunțat la mandatul său după un alt dosar penal care are legătură cu urbanismul.

Vă amintim că discuțiile au pornit de la dosarul în care Robu este acuzat că a semnat, împreună cu câțiva subalterni, documentația aferentă unui duplex transformat peste noapte într-un bloc cu opt apartamente, de pe strada Muncitorilor. Actualul primar Dominic Fritz a reacționat rapid, proclamându-se încă o dată luptător anticorupție și spunând că niciunul dintre suspecți nu mai lucrează în primărie. Ulterior, însă, Roxana Iliescu, consilier local PRO România, a dezvăluit că și Fritz semnase documente de urbanism pentru aceeași construcție, asta cu toate că Inspectoratul de Stat în Construcții constatase anumite nereguli.

În ceea ce o privește pe Aida Szilagyi, pe scurt, aceasta și-a dat demisia din Consiliul Local Timișoara, după ce, în baza unei investigații a jurnaliștilor de la Renașterea Bănățeană, autoritățile și judecătorii au constatat că aceasta și soțul său intenționau să închirieze mai multe apartamente dintr-o „casă unifamilială”. Până la urmă, instanța le-a anulat autorizația de construire.

Iată ce spun acum consilierii locali ai PNL:

„Grupul consilierilor locali PNL Timișoara atrage atenția asupra dublului mesaj folosit de comunicatorii din USR. Nu este prima oară când punctajele USR Timiș sunt făcute într-o notă ipocrită greu de digerat.

Cazul recent al fostului primar Nicolae Robu, chemat la DNA ca să dea lămuriri pentru o autorizație de construcție a unui imobil construit ilegal a stârnit obișnuitele atacuri furibunde ale trompetelor USR. Dirijorul corului a fost, ca de obicei, primarul Dominic Fritz, care a sărit la gâtul fostului primar acuzându-l înainte ca o instanță să se fi pronunțat. Cunoaștem deja tribunalele poporului USR-ist, dar ne este din ce în ce mai greu să acceptăm fățărnicia de care USR-iștii dau dovadă zi de zi.

Ca să înțeleagă și corul de la USR ce se întâmplă în cazul dosarului penal al fostului primar pe tema imobilului construit ilegal din str. Muncitorilor nr.47, le spunem (și documentele care susțin afirmațiile sunt chiar la ei în Primărie) că, în condițiile în care pentru imobilul de pe Muncitorilor instanța civilă a anulat Autorizația de Construire, la fel ca în cazul colegei de partid a primarului, Aida Szilagyi, iar în dosarul penal era deja începută urmărirea penală in REM pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată, actualul primar a semnat o nouă Autorizație de Construire pentru imobilul din str. Muncitorilor.

Concret, pentru acest imobil administrația Fritz a emis un nou Certificat de Urbanism în 6 iulie 2022: CU Nr. 1950. Acest nou Certificat de Urbanism a fost verificat pe partea de legalitate de Inspectoratul de Stat în Construcții în decembrie 2022, iar în urma controlului au fost constatate nereguli și s-au dispus măsuri conform Procesului-Verbal de Control nr. 10154/14.12.2022. În 30 ianuarie 2023, primarul Fritz a semnat o nouă Autorizație de Construire pentru imobilul din str. Muncitorilor.

Mai mult, aceeași administrație Fritz a reluat procedura de obținere a autorizației de construire pentru imobilul doamnei Szilagyi aflat într-o situație similară cu clădirea de pe strada Muncitorilor. Poate nu ar fi rău ca procurorii să își îndrepte atenția și spre acest caz. Dar, până la finalizarea anchetelor și a proceselor, dacă va fi cazul, îi rugăm pe colegii de la USR să încerce să se abțină de la atacuri nefondate și de la acest obicei, extrem de nociv pentru democrație de a se substitui instituțiilor care trebuie să ancheteze și să stabilească vinovății”.

Comentarii

comentarii