Acasă Actualitate Echipele constructorului și cele ale STPT lucrează în mai multe puncte de...

Echipele constructorului și cele ale STPT lucrează în mai multe puncte de pe Calea Stan Vidrighin

DISTRIBUIȚI

Investiția realizată pentru reabilitarea Căii Stan Vidrighin merge bine, în acest moment echipele constructorului efectuează diferite lucrări în mai multe puncte, iar șantierul are realizate deja două treimi din lucrări. De asemenea, pe teren sunt și echipe de la STPT, care montează firul de alimentare al tramvaielor.

Bulevardul leagă Zona Industrială Buziașului de restul orașului și este un culoar de transport important pentru miile de timișoreni care lucrează aici, spun autoritățile.

Se lucrează în mai multe zone de pe bulevard, iar angajații STPT lucrează, de asemenea, la linia de tramvai care leagă bulevardul de sensul giratoriu Piața Gheorghe Domășneanu și vor turna beton pentru secțiunea de carosabil dintre linii. Traficul este restricționat pe această bucată din sensul giratoriu până pe 2 august, când estimăm finalizarea lucrărilor.

”Pe Vidrighin șantierul avansează bine. Lucrarea e în avans față de grafic. E o lucrare mare, care a inclusiv și înlocuirea și modernizarea rețelei de apă canal. Am terminat o parte din accesele spre curți și jumătate din trotuarele și pistele de bicicletă. Trotuarele sunt realizate cu dale, iar pistele de bicicletă vor fi pe ambele sensuri de mers. Îmbunătățim condițiile și siguranța pentru toți cei care se deplasează în zonă, fie că folosesc tramvaiul, bicicleta sau mersul pe jos. Următoarea provocare pe șantier e la sensul de la AEM, unde mai avem niște lucrări grele la linia de tramvai și vor urma alte lucrări dificile la intersecția cu 1 Decembrie”, conform primarului Dominic Fritz.

„Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseu 2, Calea Stan Vidrighin” este un proiect finanțat prin bugetul local al Municipiului Timișoara. Valoarea investiției este de 83 de milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de finalizare este 30.09.2024. Contractul de execuția a fost încheiat cu societatea PORR Construct.

Comentarii

comentarii